Benvinguda

 

El Col·legi El Roser va ser una iniciativa del Sr. Josep Puig i Cunyer que, tanmateix, va morir abans que s’acabés la construcció de l’edifici, passant a mans d’un Patronat que regirà, des d’aleshores la Fundació privada que porta el nom del seu fundador. Les activitats escolars es van iniciar el curs 1897-98 sota la titularitat acadèmica de la congregació dels Fills de la Sagrada Família, que la va mantenir fins el curs 1990-91. A partir d’aleshores ha estat la pròpia Fundació l’única titular del centre.

2061_.jpeg

Si bé en els seus orígens la finalitat era ben definida en el propi nom “Colegio de Huérfanos pobres”, i estava adreçat únicament a nois entre 10 i 14 anys, en règim de residència durant tot l’any; posteriorment la seva ideologia ha anat variant d’acord amb l’evolució i necessitats de la societat, fins esdevenir col·legi mixt de nens i nens i d’alumnes residents i alumnes externs a la vegada, a partir dels anys seixanta. A més, a partir del curs 1992-93 el centre disposa de Llar d’Infants i, també, va ser un dels pioners en la implantació de l’ESO a la comarca a partir de l’any 1995. Finalment, des de l’any 2005, el col·legi pertany a la xarxa d’escoles associades a la UNESCO de Catalunya.

L’escola està situada als afores de la localitat de Sant Julià de Vilatorta (Osona) a l’antiga carretera que portava a Folgueroles i a poca distància de la carretera que va a Vic, passant per Calldetenes. A més, es troba situada a uns dos quilòmetres de l’eix transversal, la qual cosa l’apropa a molts pobles de la comarca. Això explica que tingui un clar caràcter comarcal; al marge, lògicament, que el seu caràcter de Llar-Residència amplia encara molt més el radi d’atracció.

Mitjançant aquesta pàgina web els convidem a fer un recorregut virtual amb imatges i informacions que esperem els siguin útils. Tanmateix, però, els animem a venir doncs estem convençuts que trobaran una llarga història escrita a les parets modernistes de l’edifici, una molt àmplia oferta de serveis i, alhora, un equip humà totalment entregat a la tasca educativa i docent que els donarà la benvinguda. Ens agrada poder dir que som una escola amb portes obertes tot l’any.

 

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a una millor experiència d'usuari i servei. Si segueixes navegant, acceptes l'ús de les galetes.
[ Més informació ]